CREËER RUIMTE

IN HOOFD, LIJF EN LEVEN

Hot Yoga Huizen

Hot Yoga Blaricum

Hot Yoga Gooi

Hot Yoga Laren

De Ruimte Huizen

Zaalverhuur Huizen

Hot Yoga Huizen

Hot Yoga Blaricum

Hot Yoga Gooi

Hot Yoga Laren

De Ruimte Huizen

Zaalverhuur Huizen

Hot Yoga Huizen

Hot Yoga Blaricum

Hot Yoga Gooi

Hot Yoga Laren

De Ruimte Huizen

Zaalverhuur Huizen

Gyan Mudra
Blog-adem_edited.jpg
Gyan Mudra

meditatie en ademhaling

Wetenschappelijk is aangetoond dat bij mensen die regelmatig mediteren, al was het maar een half uur per dag, de structuur en de werking van de hersenen al na enkele weken veranderen. Onze hersenen blijken even plooibaar als onze spieren.

 

De resultaten zijn verbluffend. De afgelopen vijftien jaar hebben wetenschappers onweerlegbaar vastgesteld dat regelmatig mediteren bevorderlijk is voor prosociaal gedrag, altruïsme, welbevinden, mildheid en compassie. Het verbetert de geestelijke gezondheid en vermindert slapeloosheid, angst en piekeren. Het bevordert de concentratie, de veerkracht, de gemoedsrust, het zelfrespect en het mededogen voor de andere en voor zichzelf. Fysieke pijn wordt beter te verdragen en zelfs cellen verouderen trager, waardoor je dus niet alleen gezonder leeft, maar ook langer.

Om die reden is de afgelopen jaren de nadruk steeds meer komen te liggen op het belang van meditatie! 

Wetenschappelijke vaktijdschriften hebben inmiddels tientallen studies gepubliceerd over de positieve effecten ervan. Ze staan niet stil bij eenmalige resultaten of toevallige vaststellingen maar wijzen op reële patronen.

 

 Daaruit blijkt dat, rekening houdend met alle mogelijke factoren, meditatie daadwerkelijk de concentratie, stressbestendheid en cognitieve prestaties bevordert. De resultaten zijn zo spectaculair dat er stemmen zijn opgegaan om het woord "meditatie" te vervangen door de term "toegepaste neurowetenschap". 

Goede ademhaling is fundamenteel voor je gezondheid. Net als voeding, beweging en nachtrust. Heel veel mensen halen verkeerd adem, gek genoeg. Door stress gaan we sneller, oppervlakkiger en vaker ademhalen. En daardoor verstoren we de zuurstof/CO2 balans in ons lichaam. En dat leidt tot allerlei vage en duidelijke problemen.

Als je je ademhaling verbetert, verbeter je automatisch de kwaliteit van je leven.

Voor iedereen toegankelijk: man, vrouw, ongeacht leeftijd, je vorm of lichamelijke conditie;

Je kunt de oefeningen uitvoeren op een mat of op een stoel.

De studio wordt door middel van Far-Infrared licht verwarmd, wat vele extra fysieke voordelen biedt; Je ontspant, je stimuleert het lymfestelsel, verbetert immuunsysteem en bloedsomloop en afvalstoffen verlaten je lichaam door het detox-effect.