top of page
Schermafbeelding 2021-09-26 om 13.46.33.png

INNER AXIS
ADEMWERK
HATHA YOGA
MEDITATIE

Hot Yoga Huizen

Hot Yoga Blaricum

Hot Yoga Gooi

Hot Yoga Laren

De Ruimte Huizen

Zaalverhuur Huizen

Hot Yoga Huizen

Hot Yoga Blaricum

Hot Yoga Gooi

Hot Yoga Laren

De Ruimte Huizen

Zaalverhuur Huizen

Hot Yoga Huizen

Hot Yoga Blaricum

Hot Yoga Gooi

Hot Yoga Laren

De Ruimte Huizen

Zaalverhuur Huizen

Gyan Mudra
Blog-adem_edited.jpg
Gyan Mudra

n onze snelle, digitale en stressvolle samenleving met zijn hoge verwachtingen staan we continu ‘aan’ en verbreken we vaak - onbewust - de verbinding met onze ademhaling, ons lichaam, onze geest en onze gevoelens. Hierdoor kunnen we - veel voorkomende - mentale, emotionele en fysieke klachten krijgen. Gelukkig kunnen we zelf invloed uitoefenen om deze klachten te voorkomen dan wel te verminderen, namelijk door ons zenuwstelsel te kalmeren. Onze ademhaling speelt hierbij een hele belangrijke rol.

Inner Axis is een adem practice bestaande uit de combinatie van ademhalingsoefeningen, op de ademhaling afgestemde bewegingen, toegankelijke yogahoudingen en meditatie, waarbij de kalmerende en helende kracht van de ademhaling in de kern van de beoefening staat.

Alle oefeningen worden uitgevoerd met een diepe, langzame en bewuste ademhaling (de zogeheten oceaanademhaling) die een kalmerend effect op ons zenuwstelsel heeft, waardoor ons lichaam zich ontspant, onze geest tot rust komt en ons hartcentrum zich opent.

Door het beoefenen van Inner Axis leer je concrete tools om ‘stress’ symptomen te voorkomen en te verminderen. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven.

Je kunt jouw gezondheid en mentaal-emotioneel welzijn zelf beïnvloeden met je ademhaling, hetgeen niet alleen een positief transformerend effect heeft op jezelf als mens, maar ook op je directe omgeving en uiteindelijk op een meer gezond, energiek, bewust, ontspannen en gelukkig leven vanuit je hart!

Iedere les begint met een vaste reeks van - op de ademhaling - afgestemde bewegingen, die eenvoudig en toegankelijk zijn. De les eindigt met aandacht voor volledige ontspanning.

Inner Axis is een beoefening voor het leven - het alledaagse leven - en toegankelijk voor ‘every body’ en ‘everybody’.

INNER AXIS: ADEMWERK, HATHA YOGA & MEDITATIE

Wetenschappelijk is aangetoond dat bij mensen die regelmatig mediteren, al was het maar een half uur per dag, de structuur en de werking van de hersenen al na enkele weken veranderen. Onze hersenen blijken even plooibaar als onze spieren.

 

De resultaten zijn verbluffend. De afgelopen vijftien jaar hebben wetenschappers onweerlegbaar vastgesteld dat regelmatig mediteren bevorderlijk is voor prosociaal gedrag, altruïsme, welbevinden, mildheid en compassie. Het verbetert de geestelijke gezondheid en vermindert slapeloosheid, angst en piekeren. Het bevordert de concentratie, de veerkracht, de gemoedsrust, het zelfrespect en het mededogen voor de andere en voor zichzelf. Fysieke pijn wordt beter te verdragen en zelfs cellen verouderen trager, waardoor je dus niet alleen gezonder leeft, maar ook langer.

Om die reden is de afgelopen jaren de nadruk steeds meer komen te liggen op het belang van meditatie! 

Wetenschappelijke vaktijdschriften hebben inmiddels tientallen studies gepubliceerd over de positieve effecten ervan. Ze staan niet stil bij eenmalige resultaten of toevallige vaststellingen maar wijzen op reële patronen.

 

Daaruit blijkt dat, rekening houdend met alle mogelijke factoren, meditatie daadwerkelijk de concentratie, stressbestendheid en cognitieve prestaties bevordert. De resultaten zijn zo spectaculair dat er stemmen zijn opgegaan om het woord "meditatie" te vervangen door de term "toegepaste neurowetenschap". 

Goede ademhaling is fundamenteel voor je gezondheid. Net als voeding, beweging en nachtrust. Heel veel mensen halen verkeerd adem, gek genoeg. Door stress gaan we sneller, oppervlakkiger en vaker ademhalen. En daardoor verstoren we de zuurstof/CO2 balans in ons lichaam. En dat leidt tot allerlei vage en duidelijke problemen.

Als je je ademhaling verbetert, verbeter je automatisch de kwaliteit van je leven.

Voor iedereen toegankelijk: man, vrouw, ongeacht leeftijd, je vorm of lichamelijke conditie;

Je kunt de oefeningen uitvoeren op een mat of op een stoel.

De studio wordt door middel van Far-Infrared licht verwarmd, wat vele extra fysieke voordelen biedt; Je ontspant, je stimuleert het lymfestelsel, verbetert immuunsysteem en bloedsomloop en afvalstoffen verlaten je lichaam door het detox-effect. 

 

Download de app van Max Strom ‘Strategic Breathing’ voor adembegeleiding.

bottom of page