top of page
Raw Vegetables

HEALTH IS NOT VALUED

TILL SICKNESS COMES

LET OP: DIT IS GEEN AFVAL PROGRAMMA!
Tijdens deze 5 daagse kuur verlies je wat gewicht. Dat is bijkomstig, absoluut niet het hoofddoel!
Wil je alleen (snel) gewicht verliezen? Dan is dit NIET wat je zoekt!
fasting-mimicking-diet_edited_edited.jpg
Wat is het en waarom zou ik dit doen?

KWALITEIT VAN LEVEN TOT HET EINDE

Hoewel een lang leven in goede gezondheid een universeel doel is, worden gezondheid en kwaliteit van leven niet gewaardeerd totdat (chronische) ziekte om de hoek komt kijken.

Aangezien mensen steeds ouder worden, neemt ook het aantal mensen met een chronische ziekte elk jaar toe.

Ruim de helft van de 50+’ers heeft twee of meer chronische ziekten!

Schermafbeelding_2018-07-08_om_15.07.54.

Veelvoorkomende chronische aandoeningen zijn hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, COPD en aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals reuma en artrose.

Mensen met een chronische ziekte hebben een minder goede kwaliteit van leven doordat het impact heeft op hun lichamelijk en geestelijk welbevinden. bron: RIVM

Het Longo-laboratorium heeft onlangs de belangrijkste bevindingen gepubliceerd over een periodieke voedingsinterventie van 5 dagen, genaamd Fasting Mimicking Diet (FMD), en toonde in gerandomiseerde klinische onderzoeken aan dat MKZ de risicofactoren en markers die verband houden met veroudering en ziekten, vermindert. De meest recente onderzoeken van Dr. Longo richten zich op het gebruik van MKZ-interventies om op stamcellen gebaseerde regeneratie te activeren om een ​​lang leven te bevorderen.
Het Fasting Mimicking Program is een vijfdaags vastenprogramma gebaseerd op gezonde natuurlijke producten en ingrediënten. Je lichaam herkent echter niet dat het wordt gevoed. Dit zorgt ervoor dat het lichaam in een vastenmodus gaat.
Deze doorbraak op voedingsgebied is wetenschappelijk ontwikkeld en klinisch getest en is uitgevonden aan de University of Southern California. Onder leiding van Dr. Valter Longo brengt het USC Longevity Institute multidisciplinair verouderingsonderzoek samen om de gezondheid van de mens te verbeteren.
De goed vol te houden 5 daagse kuur van Dr. Valter Longo is 100% natuurlijk.
De kuur zet stamcelvernieuwing in gang zet en activeert daarmee het zelfherstellende vermogen van het lichaam. 
 
Het kan je lichaam beschermen en verjongen:
Veroudering van het lichaam wordt vertraagt
geeft immuunsysteem een boost
• helpt slijtage van spieren en botten door ouderdom te voorkomen
• heeft gunstige effecten bij de behandeling en preventie van onder meer kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, alzheimer, ontstekingsziekten en auto-immuunziekten
• brengt je op je ideale gewicht en stimuleert de afname van buikvet
5bcfd981f08fc3be94d37c311bbe3c04.jpg

De van origine Italiaanse dr. Valter Longo, doet al ruim 30 jaar wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen veroudering, voeding, ziekten en gezondheid.

Het onderzoek richt zich op calorierestrictie en vasten als interventie bij verouderingsprocessen op celniveau en als middel tegen diverse (auto-immuun) ziekten. 

 

Valter Longo ontwikkelde het fasting micking diet (FMD) als alternatief op het moeilijke 72 uur watervasten: een 5 daagse kuur met hetzelfde resultaat als watervasten (o.a. autofagie), zonder de nadelen van het watervasten! Deze 5 daagse kuur is in tegenstelling tot watervasten, goed vol te houden, waardoor vele malen toegankelijker.

Dr. Valter Longo is directeur van het Longevity Institute van de University of Southern California (een van de meest toonaangevende centra voor onderzoek naar veroudering en aan leeftijd gerelateerde ziekten) en directeur van het Longevity and Cancer Program bij het IFOM Institute of Molecular Oncology in Milaan, Italië.

 

Hij is in 2018 door TIME Magazine uitgeroepen tot één van de meest invloedrijke mensen in de gezondheidszorg.

Honderd procent van dr. Longo’s royalty’s voor dit boek wordt gedoneerd aan goede doelen, waaronder de Create Cures Foundation (www.createcures.org) die informatie verschaft over bewezen werkzame creatieve, integratieve en betaalbare behandelingen ter genezing en voorkoming van veelvoorkomende ziekten.

120539354_1023590128084550_7772918026096
book cover.jpg
‘Inspirerend verslag van een persoonlijke en wetenschappelijke zoektocht naar de effecten van voeding op veroudering en gezondheid. Fascinerend. Een must read.’ — Hanno Pijl, internist en hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum ‘Valter Longo is een geweldige wetenschapper die prachtig schrijft. (…) Hij heeft aangetoond dat het mogelijk is om met het juiste dieet de klok terug te zetten en onszelf op weg te brengen naar een goede gezondheid.’
 
Dit is een zeer medisch en complex onderwerp, wat eigenlijk niet even in het kort kan worden uitgelegd. Voor een goed uitleg click op de filmpjes en/of pod cast.

De kerndoelen van Professor Longo zijn: behandeling en andere gezondheidsdiensten aanbieden aan patiënten met ernstige ziekten en aan degenen die het begin van dergelijke ziekten willen stoppen; om het publiek - zowel volwassenen als jongeren - voor te lichten over hoe ze een lang en gezond leven kunnen leiden; onderzoek te sponsoren om innovatieve en creatieve behandelingsstrategieën te ontwikkelen die betaalbaar en voor iedereen toegankelijk zijn; en om manieren te vinden om specifieke ziekten te voorkomen.

Dr. Longo heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn werk: de Nathan Shock Lecture Award 2010 van het National Institute on Aging (NIA / NIH), de Vincent Cristofalo "Rising Star" Award in Aging Research 2013 van de American Federation for Aging Research (AFAR ), het Merz-lectoraat 2016, het Boehaave-lectoraat 2016, het jubileumhoogleraarschap 2016 en de Glenn Award 2016 voor onderzoek naar veroudering. In 2018 werd hij door "Time Magazine" uitgeroepen tot een van de 50 meest invloedrijke mensen in de gezondheidszorg vanwege zijn onderzoek naar diëten die op vasten lijken als een manier om de gezondheid te verbeteren en ziekten te voorkomen.

bottom of page